onsdag 23 januari 2013

Veckans bok

Denna termin kommer vi att jobba med ett projekt som vi kallar ”veckans bok”. Varje vecka tar ett nytt barn med sig en bok de tycker om hemifrån (eller från biblioteket) som vi jobbar extra mycket med hela den veckan. I hallen på blå finns ett "schema" så ni kan se när det är dags för ert barn! Vi drar igång redan nästa vecka så vi hinner med alla denna termin.

Genom detta projekt vill vi att varje barn blir sett och uppmärksammat och får visa en liten del av sina intressen. Vi vill även att barnen utvecklar ett djupare intresse för bilder och texter samt sin förmåga att tolka och samtala om dessa (Lpfö98/10 s. 10). Sedan får vi se vart vi hamnar i detta projekt, men förhoppningen är att de lär sig massor samtidigt som det är roligt!

8 kommentarer:

  1. Maria (Hildas mamma)23 januari 2013 kl. 19:07

    Jag tycker det här är ett jättebra tema. Vilket roligt projekt! Är imponerad att ni hittar på så mycket bra saker att göra.

    SvaraRadera
  2. Farjana (Mikaels mamma)23 januari 2013 kl. 21:15

    Kanonbra initiativ!

    SvaraRadera
  3. Men vad kul!! Ett önskemål; kan ni lägga upp listan på bloggen?/Sanaz klaras mamma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr kan vi inte göra det då vi inte vill lägga upp barnens namn här. Men vi kan skicka med en lapp till er om när det är dags. Tror det var först senare i vår om jag inte minns fel. /Louise

      Radera
  4. Ja det e klart! Hade jag glömt helt'
    Väldigt rolig idé, fantastiskt kul för barnen :)
    /Sanaz

    SvaraRadera
  5. Vilken bra ide att jobba med böcker. Ni är väldigt påhittiga :)))

    SvaraRadera