onsdag 14 november 2012

Den pedagogiska miljön

Som ni säkert har märkt har vi förändrat lite i miljön den senaste tiden. Vi har möblerat om och köpt en del nya saker. Efter det har vi märkt jättestor skillnad på hur och vad barnen leker med. De leker t.ex mycket mer tillsammans än tidigare. Vår bygghörna är numera alltid upptagen av några barn, de läser i vår soffa och vårt vilorum och tågbanan som aldrig har använts är alltid framtagen och uppbyggd. Tänk vad några få förändringar kan göra mycket!

Idag var det full aktivitet i stora rummet som vi inrett till ett matematik/teknik/bygg- rum. De lekte doktor, byggde med tågbanan och pratade konstant med varandra. Det är otroligt intressant och inspirerande att följa deras utveckling!

Förskolan ska erbjuda en trygg miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Miljön ska inspirera barnen att utforska omvärlden (Lpfö98/10 s. 6).

2 kommentarer:

  1. Maria (Hildas mamma)14 november 2012 kl. 13:03

    Roligt att ni ändrar om. Får höra massor hemma om det så det påverkar absolut barnen.

    SvaraRadera
  2. Kul att höra! På vår nästa planeringsdag (26/11) ska vi prata ännu mer om den pedagogiska miljön så förhoppningsvis kommer vi tillbaka med massor av inspiration!

    /Louise

    SvaraRadera